sâmbătă, 21 mai 2011

Chec cu mere caramelizate


Ingrediente:

Pentru blat:

3 ouă

150g unt(moale)

150g zahăr pudră

150g făină

1 vârf cuţit de sare

o jumătate plic de praf de copt

Pentru caramelizare;

4 mere

50g unt

2 linguri de miere

1 lingură zahăr pudră.


From Un pedant în bucătărie

Tehnica preparării:

Se preîncălzeşte cuptorul la 150 grade C

În vasul unui robot se pun 150g unt şi zahărul pudră. Se amestecă la viteză medie timp de 1 minut.

Se adaugă ouăle. Se mai amestecă timp de 1 minut.

Se adaugă făina, sarea şi praful de copt şi se amestecă la viteză mare timp de 5 minute.

From Un pedant în bucătărie


Merele se curăţă, se taie bucăţi mici.

Într-un vas se adaugă 50g unt, 2 linguri de miere şi 1 lingură zahăr pudră. Când începe procesul de caramelizare se adaugă merele şi se amestecă bine.

Merele caramelizate se adaugă compoziţiei de mai sus şi se amestecă timp de 1 minut la viteză medie.

Aluatul se toarnă într-o fromă de chec, tapetată cu hârtie de copt şi se coace timp de 40 minute.

From Un pedant în bucătărie


2 comentarii:

  1. Olá Floryn, felicidades para o teu blog,
    gostei de o conhecer e obrigada pela tua visita.
    Beijinhos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut! Tocmai m-am uitat cu atentie pe blogg-ul, si iti spun sincer ca mi-a lasat o impresie placuta si interesanta. De aceea eu te invit pe facebook.com, pe pagina "Bucataria pentru toti", pentru a face schimb de experienta, pentru a ne incanta cu retetele tale, si de ce nu..pentru a discuta despre tot ce inseamna frumos si sanatos in materie de gastronomie.
    Iti doresc o zi cat mai placuta si frumoasa.:)

    RăspundețiȘtergere